danske forbrug af træpiller
Spread the love

Alder: Disse træpiller er de mest alsidige på grund af deres milde smag og aroma. Alder træ giver en stor mængde røg uden overvældende selv de mest delikate smagsoplevelser som kylling, fisk eller bagværk. Prøv Bacon Wrapped Scallops næste gang du søger at tilføje den perfekte træfyrede smag med dine Alder træpiller. Shop Alder.

Apple: Oftest anvendes med fjerkræ og svinekød, tilbyder æblepiller en let frugtagtig røg, der hjælper med at forbedre mildt smagsoplevende kød. Apple træpiller tager denne røgristede æblekage til et helt nyt niveau af awesome. Tænk over det, æbletræ røget æbletærte? Utrolig. Shop Apple.

Kirsebær: En af de mere smagfulde træpiller, kirsebærtræ egner sig til anvendelse, hvor du vil tilføje en solid røgsmag. Tjek disse marinerede oksekødribben. Mellem marinade og kirsebærrøg kræver disse smagfulde ribben ikke nogen sauce at være usædvanlig smagfuld. Shop Cherry.
Hickory: Sandsynligvis de mest anvendte træpiller i grill, frigiver hickory træpiller en stærk smag og supplerer de fleste kød. Nogle mennesker finder hickory kan være lidt stærk og kan lide at blande den med en mildere pellet som egetræ eller æble. Brug af hickory træpiller med denne Anytime Pork Roast vil helt sikkert imponere. Shop Hickory.

Maple: Mild, med et strejf af sødme, ahorntræpiller er gode på svinekød og især kalkun. Brug af ahorntræpiller til at ryge din ferie Herb Brændt Tyrkiet og din familie vil bede om at lave mad hvert år. Shop Maple.

Træpiller er fremtiden indenfor forbrænding

Mesquite: En favorit af Texas BBQ, Mesquite træpiller blander dit kød med stor røg smag. Den super røgfyldte smag er fantastisk til opskrifter, der tigger om lidt noget ekstra som disse Southwestern-fyldte peberfrugter. Shop Mesquite.

Eg: Øk er en god mellemplads, så vid røgintensitet går. Lidt stærkere end kirsebær eller æble og lidt lettere end hickory, eg er fantastisk at bruge med fisk og grøntsager eller begge samtidig på samme måde som disse Mahi-Mahi Shish Kabobs. Shop Oak.

Pecan: Lækre nøttede og endda lidt krydrede, Pecan-træpiller er gode med oksekød, svinekød eller fjerkræ. De tilføjer også en stor dybde til bagværk. Sørg for at prøve denne opskrift på mors bedste græskarbrød og nyd den ekstra nutty-smag fra Pecan-røgen. Shop Pecan.

 

Det danske forbrug af træpiller fortsætter med at stige og erstatter brugen af ​​kul i kraftværker. Dette reducerer kulstofemissioner fra varmeproduktion, fordi træpiller stammer fra bæredygtigt skovbrug.

Det danske forbrug af træpiller har steget betydeligt i løbet af de sidste 10-15 år. I dag overstiger anvendelsen af ​​træpiller i energiproduktionen 1,9 mio. T, der dækker omkring 4% af Danmarks energiforsyning. Markedet er veludviklet, og træpiller er almindeligt anvendt, lige fra små kedler og ovne i private hjem til store kraftvarmeanlæg.

Fobruget af træpiller bliver ved med at stig

Forbruget af træpiller er steget fem gange mellem 2001 og 2012, hvilket medfører et samlet dansk forbrug på over 1,9 mio. Tons i 2012. Sammenlignet med 2010 skyldes stigningen i høj grad øget anvendelse i planteproduktionen, der i 2012 brugte ca. 1,3 mio. Tons træpiller til danske kraftværker og varmeanlæg. Dette har erstattet næsten 1 mio. Tons kul og beslægtede CO2-emissioner. Udviklingen er drevet af gunstige rammebetingelser i varmepriser, elpriser, CO2 kvoter og skatter.
Graf: Dansk træpiller forbrug fordelt på markedssegmentet 2001-2012

 

Øget import og stagnerende indenlandsk produktion

Den danske produktion af træpiller udgør kun ca. 5% af den samlede forsyning, og der er næppe tegn på en stigning indenlandsk produktion i den nærmeste fremtid. Det betyder, at nettoimporten af ​​træpiller udgør ca. 1,8 mio. T eller 95% af det danske forbrug.
Graf: Udvikling i dansk produktion og import af træpiller siden 1986

Hurtige fakta om woody biomasse
– I 2012 blev 52% af den danske fjernvarme leveret af woody biomasse. I 2035 vil dette tal være 100%.
– Nordamerika og Europa vil fremover være primære leverandører af woody biomasse.

– En række europæiske energiselskaber, herunder DONG Energy, har oprettet partnerskabet om bæredygtig biomasse (SBP) som et industribaseret bæredygtighedskriterie for forarbejdning af træbaseret biomasse.

Om statistikken for træpiller
Data til produktion, import og forbrug af træpiller er ikke let tilgængelige. FORCE Technology har udført spørgeskemaundersøgelser på vegne af Energistyrelsen for at forbedre dokumentationen for træpiller.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *