billige tæpper randers
Spread the love

Et hyggeligt tæppe er den ideelle sovehjælp til en kølig vinternat. Det rigtige tæppe kan varme dine knogler og swaddle dig i sikkerhed – men den forkerte kan sabotere din snorken. Jeg spurgte tre eksperter til rådgivning om at vælge det perfekte tæppe til en god nats søvn. Her er en varm, fuzzy wrap-up af, hvad de fortalte mig.

Comfy Warmth

Når det kommer til sove temperatur anbefaler eksperter, at man følger Goldilocks-princippet: ikke for koldt, ikke for varmt, men bare rigtigt. “Folk ser ud til at sove bedst ved temperaturer mellem 62 og 70 grader F,” siger Alice Hoagland, PhD, direktør for Insomnia Services på Unity Sleep Disorders Center i Rochester, NY. Når den omgivende temperatur falder for lavt, kan den vække dig fra søvn. Et godt tæppe hjælper med at chase chill væk.

På den anden side kan overophedning selv forstyrre din søvn også. “Kerne kropstemperaturen falder typisk i løbet af de første fire timers søvn,” siger Dr. Hoagland. Denne nedgang i kropstemperaturen hjælper dig med at falde i søvn, sov i søvn og cykle hensigtsmæssigt gennem de natlige søvnstrin. Alt, som forstyrrer dyppelsen i kropstemperaturen, kan forstyrre din slummer.

Varme tæpper er godt når det er vinter

Et lys til mellemtæt tæppe kombineret med en 60-noget indstilling på rumtermostaten kan hjælpe dig med at finde din komfortzone. Ultra-varme tæpper-som nogle lavet af uld, kashmir eller polar fleece-kan blive for varmt. Ligeledes kan et elektrisk tæppe, der er skruet op for højt, få dig til at blive overophedet.

Sneeze-Free Snoozing

“Et tæppe skal være ikke-allergifremkaldende for følsomme mennesker,” siger Tracey Marks, MD, en Atlanta psykiater og forfatter til Master Your Sleep. Støvmider, en fælles allergi og astma trigger, trives i dem og andre strøelse. Når de små bugs sætter dine symptomer på vej, kan nysen og hvæsen holde dig om natten.

Hvis du er allergisk udsat, anbefaler Centers for Disease Control and Prævention at undgå nedfyldte dyner. Vask andre en gang om ugen i varmt (130 grader F) vand og tør i en varm tørretumbler for at dræbe støvmider.

“I psykiatrisk pleje er vægtede billige tæpper randers et af vores mest kraftfulde værktøjer til at hjælpe mennesker, der er ivrige, forstyrrede og muligvis på vej mod at miste kontrol”, siger Karen Moore, OTR / L, en ergoterapeut i Franconia, NH. Disse særlige tæpper er fyldt med vægtede pellets, der sys i rum for at holde dem jævnt fordelt. Vægtede tæpper markedsføres også til almindelig brug som hjælp til søvn og afslapning.

“Disse arbejder ved at give input til de dybe tryk berøring receptorer i hele kroppen,” Moore siger. “Deep tryk pukter hjælper kroppen med at slappe af. Som en fast kram, hjælper vægtede tæpper os med at føle sig sikre, jordede og sikre.” Moore siger, at dette er grunden til, at mange mennesker vil sove under en talsmand selv om sommeren.

Se hvad vi har af tæpper til dig i Randers

Hvis du vil prøve denne type, afhænger den bedste vægt af din kropsstørrelse og personlige præference. Imidlertid er 15 til 30 pund typisk for voksne. “Indtastning fra en læge eller ergoterapeut rådes til ældre og enhver med en medicinsk tilstand,” siger Moore. Hun tilføjer, at vægtede tæpper ikke anbefales til personer med respiratoriske, kredsløbs- eller temperaturreguleringsproblemer eller dem, der gendannes fra kirurgi.

Vælg et stof, der er “let på huden”, siger Dr. Marks. Nogle mennesker kan lide dem nussede, og andre foretrækker en glattere tekstur. Men i begge tilfælde kan et blidt stof, der er god din hud, hjælpe dig med at falde i søvn. I modsætning hertil kan et hårdere stof, som uld, irritere din hud og forårsage kløe, der holder dig vågen.

Lad taktil præference være din guide. Et stof, der skal overvejes, er bomuld, som både er blødt og åndbart – to kvaliteter, som øger komforten.

Hyggelig Bekendtskab

Sikkerhedstæpper er ikke kun til småbørn. “Voksne kan også have alvorlige præferencer for et bestemt tæppe,” siger Dr. Hoagland. “Regelmæssigt at bruge et favorittæppe til søvn kan hjælpe med at udvikle et betinget respons, så søvnforløbet er hurtigere.” Faktisk beder mange søvncentre patienter om at bringe deres eget tæppe og pude hjemmefra, hvilket hjælper dem med at falde i søvn lettere.

Når du har fundet et, du kan lide, skal du bruge det hver nat. Hvis du har problemer med at sove, når du er væk hjemmefra, overvej at tage det med dig. Tæpper i Randers er blødere.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *